Lyft er miljöprofil med SWATAB

SWATAB har insett allvaret i klimatfrågan. Tillsammans med kunder och samarbetspartners arbetar de för att göra vår planet till en renare värld i framtiden. Med filtersystemet DIRO möjliggörs det att tvätta och städa helt utan kemikalier. Vi pratade med Mats Marklund, VD på SWATAB.

Berätta om hur DIRO funkar?
– DIRO installeras mellan befintligt kallvatten och en eller flera tvättmaskiner. Det fungerar lika bra med både nya och befintliga maskiner. DIRO bearbetar vattnet genom flera filtersteg så att vattnet blir extremt rent och avjoniserat. Det filtrerade vattnet leds sedan in i tvättmaskinen på vanligt sätt. Det filtrerade vattnet är ultrarent och avjoniserat. Det innehåller inte kalk eller andra mineraler. När vattnet kommer i kontakt med textilierna i tvättmaskinen så lossnar smuts och fett från fibrerna i tyget. Dessa oönskade partiklar transporteras bort med sköljvattnet och lämnar tyget rent och fritt från kemikalier. Textilierna blir mjuka utan behov av sköljmedel. Tvätten blir parfymfri med en trevlig naturlig doft.

För tre år sedan fick ni Världsnaturfondens (WWF) utmärkelse som ”Climate Solver 2017”, Grattis!
– Så här sammanställer WWF själva kriterierna för utmärkelsen:
Svenska innovationsbolag har stor potential att minska koldioxidutsläppen globalt och kan bidra till jobb och tillväxt i och utanför Sverige. Men idag är det ofta svårt att skala upp och nå ut till marknaden. Med Climate Solver vill WWF lyfta fram bolag med stor klimatpotential och uppmana politiker och beslutsfattare att underlätta för innovationer att nå ut internationellt.

Hur arbetar ni med utvecklingen av era produkter för att de fortsatt ska vara hållbara?
– I möjligaste mån knyter vi upp lokala företag som partners för försäljning och service. I vårt framtida internationella nätverk arbetar vi med licensproduktion hos utvalda lokala partners för att undvika långa energikrävande transporter.

Varför ställer ni ut på Fastighetsmässan?
– Fastighetsmässan är intressant för SWATAB då den gemensamma tvättstugan i flerfamiljsfastigheten är ett av våra största kundsegment.
Här möter vi fastighetsägare och förvaltare som vill lyfta sin miljöprofil och ge sina hyresgäster en möjlighet att bidra till en renare värld.

Du träffar SWATAB i monter H:23.

Scroll to Top