Var med och skapa framtidens fastighetsbransch

På FastighetsMässan knyter du kontakt med leverantörer av fastighetslösningar som hjälper dig att ställa om dina fastigheter för att möta förändringarna. Här möter du produktintensiva utställare och tjänsteföretag, alla med morgondagens förvaltarbransch som sin spelplan. Här får du också ta del av ett stort seminarieprogram samt många möjligheter till vidare nätverkande och kontakt med branschkollegor, experter och ledande företag i branschen. Ett besök är helt kostnadsfritt för dig som jobbar inom fastighetsbranschen – det enda som behövs är att du registrerar dig.

Schema 14-15/9

Fastighetsbranschen är en bransch i förändring. Trender som hållbarhet och digitalisering påverkar såväl samhälle som fastighetsföretag.  Fastighetsägare ställs inför helt nya kundkrav, utmaningar och tillväxtmöjligheter

När?

Onsdag 14 september 09.00-17.00
Torsdag 15 september 09.00-16.00

Var?

Malmömässan
Mässgatan 6, 215 32 Malmö

View as list
IoT Connectivity / AddSecure Link

Aktiviteter på FastighetsMässan

Det händer mycket på FastighetsMässan den 7-8 februari!

Proptech

I samarbete med Planima

Proptech är på allas läppar! Träffa spännande bolag med innovativa digitala lösningar för framtidens fastighetsbransch. Ta steget in i Proptech-allén

SmartFront är en unik ventilationslösning som, på ett smart och enkelt sätt, uppgraderar ventilationen på befintliga fastigheter som även har behov av tilläggsisolering. Systemet förbättrar miljön för de boende och minskar uppvärmningskostnaderna, vilket minskar negativ miljöpåverkan. SmartFront-metoden skapar energismarta fastigheter och minskar din energiförbrukning upp till 75%.

SmartFront AB är en del av Fasadgruppen.

15 september
Kl 12.00-13.00

OMBYGGNATION

Eget område

Utifrån feedback från våra tidigare mässbesökare och med den växande marknaden, introducerar vi ett nytt område på mässan: Ombyggnation/ROT.

 Fokus kommer att vara hur man som bostadsrättsförening med rätt investering i ett balkongprojekt skapar ett mer hållbart och långsiktigt boende. Balco erbjuder kundanpassade och innovativa balkonglösningar under eget varumärke till bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare, allmännyttan och byggföretag. Balcos balkongsystem är marknadsledande och efterfrågas över hela Europa.

Under två dagar föreläser våra experter kring ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det bjuds in till fyra tillfällen.

14:e september
Kl. 11:00
Kl. 14:00

15:e september
Kl. 11:00
Kl. 14:00

Förvaltardagen

Lär dig allt om förvaltning

Förvaltardagen är en halvdagskonferens som tar ett helhetsgrepp kring förvaltning. I samarbete med Vitec Bygg & Fastighet.

14:e september
Kl. 09:30 – 11:30 HLR på Vuxna
Kl. 13:30 – 15:30 Brandskyddsutbildning
Kl. 08:30 – 15:30 Testa på släckövning inomhus med hjälp av VR-utrustning

15:e september
Kl. 09:00 – 12:00 Brandskyddskontrollant
Kl. 13:30 – 15:30 HLR på vuxna
Kl. 08:30 – 15:30 Testa på släckövning inomhus med hjälp av VR-utrustning

Nyckelsiffror från mässan 2022

0
Besökare:
0
Seminarier
0
Utställare:

Hitta nya leverantörer och/eller samarbetspartners

Upptäck de senaste produkterna från regionens ledande leverantörer som hjälper dig att slipa din fastighetsförvaltning.

Trendspaning och kompetensutveckling

Två scener, ett fullsmockat seminarieprogram. På mässan får du möjlighet att öka din kunskap och träffa många av branschens profiler och experter – helt gratis!

Bredda ditt kontaknät
– smart, enkelt och effektivt

FastighetsMässan är ett smart event! Din besökarbricka samlar information om mässans utställare. Du håller brickan mot läsaren i deras monter och så får du en summering av ditt besök efter mässan.

Konferens inom fastighetssäkerhet

Inför 2024 gör FastighetsMässan en större satsning på fastighetssäkerhet genom en helt ny konferens, helt dedikerad ämnet.

Att säkerheten är viktigare än någonsin är det få som missat, och som fastighetsägare ställer det helt nya krav på dig. Den nya världen av fastighetssäkerhet är smart, uppkopplad och det ställs krav från hyresgäster i helt annan utsträckning än tidigare.

Konferensen kommer beröra flera delar inom fastighetssäkerhet med flera spännande, lärorika och inspirerande inslag. Den riktar sig främst till dig som fastighetsägare, säkerhetschef, driftchef, teknisk chef eller konsult.

- Att lansera konferensen i Malmö, där vi historiskt varit starka inom just säkerhet känns helt i linje med hur vi vill utveckla mässan i regionen. Det är tydligt att säkerhet som fokusområde behövs i FastighetsMässans strategi, vilket vi nu också inversterar tid och energi i. Säger Mikaela Kämpendahl, Projektledare på FastighetsMässan.

Konferensen inom fastighetssäkerhet kommer att arbetas fram tillsammans med spetskompetens inom området, och erbjuda en attraktiv halvdag för dig som vill utvecklas och tillmötesgå de höga kraven som ställs idag.

Produkter & innovationer

Produktnyheter och innovationer som för ditt projekt framåt. Eller kanske nästa spännande investeringsmöjlighet?

Du har möjligheten att återkoppla till tillverkaren med dina synpunkter gällande deras produkter och tjänster. Ta tillvara på möjligheten att vara en del av framtidens produktutveckling.

Låt dig inspireras!

På FastighetsMässan har vi ett välfyllt seminarieprogram med spännande och inspirerande seminarier och debatter. De senaste trenderna, nyheter och massor av inspiration är något vi kommer att bjuda på, på två olika scener. Du som arbetar i fastighetsbranschen får ta del av kunskapen helt gratis!

Effektiva möten

Du har möjlighet att träffa spännande leverantörer och ta del av produktnyheter och innovationer på Kistamässan. Du lägger endast en arbetsdag och maximerar antalet leverantörskontakter med hjälp av våra digitala mässverktyg.

Face-to-face

I en allt mer digitaliserad värld, blir det fysiska mötet än viktigare. Fördjupade befintliga relationer och nya face-to-face möten med leverantörer du idag inte känner till ger framgångsrika fastighetsprojekt. Det fysiska mötet är trots allt avgörande för tillväxtskapande affärsrelationer.

Dessa branschkollegor kan du bland annat träffa på plats

 • Fastighetschef 
 • Fastighetsägare
 • Säkerhetschef
 • Driftchef
 • Förvaltningschef
 • Digitaliseringsansvarig
 • Hållbarhetschef
 • Inköpschef
 • Automationstekniker och automationsingenjörer
 • Drifttekniker och driftingenjörer
 • Energitekniker och energiingenjörer
 • Fastighetsskötare
 • Fastighetsvärdar
 • Fastighetsingenjörer
 • Servicetekniker och serviceingenjörer
 • Underhållstekniker underhållsingenjörer
 • VVS- och ventilationsingenjörer
 • Vattenkraftsingenjörer

Ämnen på årets scener

De ämnen vi lyfter på årets scener är bland annat förvaltning, säkerhet, vatten, drift och miljö.

Här kommer ett smakprov på de rubriker på de framföranden som presenteras på scen:

 • Affärsnyttan med att miljöcertifiera våra befintliga byggnader
 • Trygg fastighet – en kostnadsfri verktygslåda för fastighetsägare
 • Vattenskadan – en kostsam miljöbov
Scroll to Top