Tryggt boende med säkra balkonger från Alnova

Beskrivning​

När JSB skulle bygga nya bostäder i Svedala utanför Malmö, valde de att anlita Alnova som leverantör av balkongerna. Projektet är en del av JSB:s konceptboende Trygga Boendet, där det egentligen finns en nationell upphandling med en annan leverantör. Men i projektet Bostadsrättsföreningen Livsmiljö, ville JSB att köparna skulle kunna välja om de ville ha inglasningar som tillval till balkongräckena. När den vanliga leverantören inte kunde erbjuda detta, kom Alnova in i bilden.

– De kunde erbjuda en lösning för både balkongräcken och inglasningar i samma projekt, vilket var precis vad vi ville ha. Jag kom dessutom från ett tidigare samarbete med Alnova i ett annat projekt, där de varit mycket pålitliga och bra, så vi valde att anlita dem även här, säger Peter Lindström.
Alnova fick uppdraget att sköta hela entreprenaden för balkongerna från tillverkning till montering. Med en organisation så stor som Alnovas är det möjligt att erbjuda kunden en sådan helhetslösning. Alnova har högkvalitativa produkter, flera patent på inglasningar och räcken, samt egen tillverkning i Sverige av sina produkter. Dessa egenskaper gör att Alnova har marknadens bästa service, vilket Peter Lindström kan intyga.

– De har varit mycket lätta att prata med från första kontakt. Genom hela processen har vi haft en bra, öppen kommunikation. De har duktiga, trevliga montörer på plats som gör ett mycket bra jobb. De lämnar ett bra resultat efter sig och är snabba på att fixa om småsaker går fel. Vi hade ett parti glasrutor som blåste i marken, och de kom direkt och fixade nytt. Allt har rullat på väldigt smidigt, säger Peter Lindström.

Scroll to Top