
Fastighetsägarens ansvar för det systematiska brandskyddsarbetet
Vems ansvar är det nu att brandskyddet är tillräckligt och vad innebär tillräckligt? Hur tillser vi att minimera sannolikheten för att en brand uppstår samt skadorna efter en brand?
Vems ansvar är det nu att brandskyddet är tillräckligt och vad innebär tillräckligt? Hur tillser vi att minimera sannolikheten för att en brand uppstår samt skadorna efter en brand?
Samhället står inför större utmaningar än någonsin när det gäller frågor som rör brott och otrygghet.
Seminariet belyser Sveriges skyddsrumssystem ur flera perspektiv.
Elsäkerhetsverket är på plats för att prata elbilsladdning. Hur ser myndighetens rekommendationen ut och varför finns det risker med laddning av laddningsbara bilar. Vad behöver man tänka på vid installation av en laddningspunkt och krävs det något underhåll?
Råttorna i vår omedelbara närhet kan orsaka både skador och obehag och insatserna för att komma tillrätta med problemet kan ibland vara påfrestande. Ny teknik och förebyggande åtgärder i samverkan leder till bättre nyttjande av resurser samt bättre utfall.
På detta seminarie beskriver vi vikten av täta brandceller, olika brandskyddstekniker och typiska fel som förekommer.
För att hjälpa fastighetsägare att förebygga och förhindra brott och otrygghet har Stiftelsen Tryggare Sverige tagit fram en digital verktygslåda med 60-tal konkreta åtgärder mot de vanligaste trygghetsproblemen.
Frågor som rör säkerhet och trygghet har blivit allt viktigare för fastighetsägare. Som ett sätt att utveckla och kvalitetssäkra fastighetsägares trygghetsarbete har Stiftelsen Tryggare Sverige tagit fram en modell för att Trygghetscertifiera fastigheter.
Vattenskador är kostsamma, både för plånboken och för miljön. Genom snabba insatser, med hjälp av innovativ teknik och med kunskap om förebyggande fuktsäkert byggande kan både den ekonomiska kostnaden och miljöpåverkan reduceras.