Interoc renoverar och energieffektiviserar fastighet från 1918 åt AB Landskronahem
Interoc Dörr & Fönster AB

Prestigefullt uppdrag för Interoc i Landskrona

Tack vare vår kompetens inom energieffektivisering av det yttre klimatskalet har Interoc fått i uppdrag att renovera fastigheten Sten Sture 12 åt AB Landskronahem

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Interoc Fasad AB har fått i uppdrag att renovera fastigheten Sten Sture 12 åt AB Landskronahem. Fastigheten som uppfördes 1918 i centrala Landskrona bedöms av stadens museum som särskilt kulturhistoriskt värdefull. Fasaden mot gatan har tidigare renoverats till sin forna glans, och nu har Interoc fått uppdraget att renovera gårdsfasaden tillbaka till sitt ursprung.

Gårdsfasaden renoverades på 60-talet genom att man satte eternitplattor över den gamla fina fasaden, vilket radikalt förändrade utseendet. Eternitplattorna innehåller även asbest, vilket är hälsovådligt och därför måste saneras.

”Interoc ser detta som ett prestigefyllt uppdrag där vi får användning all vår kompetens inom energieffektivisering av det yttre klimatskalet samtidigt som vi bevarar det estetiska värdet av den gamla fasaden. Detta projekt kräver noggrann planering och respekt för byggnadens historia och kulturella värde. Det är även extra glädjande att vi stärker vår närvaro i södra Sverige med ytterligare uppdrag” säger Magnus Dahlberg VVD för Interoc.

Hela gårdsfasaden om cirka 1500 kvm totalrenoveras, med ny puts och installation av nya balkonger och nya fönster. Därtill installeras nya ytterdörrar och en ny specialtillverkad port i ek mot gatan. Samtidigt förbättras fastighetens energieffektivitet via ny tilläggsisolering av fasaden innan man lägger på ny puts för att återställa fasaden till sitt ursprungliga skick. Nya energieffektiva fönster, utformade som de gamla fönstren, monteras på ett sätt som bevarar det ursprungliga smygdjupet. De befintliga balkongerna, som är angripna av rost, byts ut mot nya.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top